Loading…

Tweeling

Dolblij en als een stuiterbal spring ik door de badkamer. De test is positief!!
Ook de tweede en derde test geven direct aan dat ik zwanger ben. Hoe fijn is dit!
De meeste mensen in onze omgeving denken dat we geen kinderen willen maar we hebben wel degelijk een kinderwens. Een leven met één kindje zie ik al helemaal voor me. Hoewel, in mijn familie komen er tweelingen voor dus ik heb altijd al grappend gezegd dat ik bij een tweeling moeilijk eentje op marktplaats kan zetten. Bij een tweeling zijn ze uiteraard allebei meer dan welkom. Maar toch, één kindje paste precies in het plaatje dat ik had ontwikkeld.

Al snel na de positieve test zoek ik de leukste kleertjes op, bedenk een top-100 aan namen en kom een te leuke baby kamer tegen. Een tweeling baby kamer.
Mijn man merkt op dat dat een bedje te veel is maar dat bedje kan vast bij opa en oma staan en anders verkopen we hem wel. Mijn man schud nog zijn hoofd maar koppig als ik ben sla ik de advertentie gauw op. Je weet maar nooit.

Op de dag van de echo ben ik toch een beetje zenuwachtig. Het is allemaal nog heel pril en de kans bestaat dat we nog niet eens een kloppend hartje zullen horen.
Na wat vragen van de verloskundige te hebben beantwoord is het grote moment daar. De echo.
Al snel zien we een stel vlekken en een grijze massa op het scherm. Ik zoek een hoop maar vind niks.
‘Je bent vijf weken zwanger’. De verloskundige haalt mij uit mijn gedachte. Alle drie kijken we stil naar het scherm. ‘het zijn er twee’ zegt ze. ‘Je krijgt een tweeling’.
‘Grapje zeker?’ vraag ik tegen beter weten in, maar nee het is geen grap. De verloskundige laat alles zien en inderdaad, het zijn twee duidelijke vruchtzakjes. Het blijkt zoals verwacht nog te vroeg voor een kloppend hartje maar dit nieuws alleen al zet onze wereld even op z’n kop. Over vier weken moeten we weer komen en dan hopen we twee prachtige sterke hartjes te horen. We krijgen wat informatie mee en nog steeds lichtelijke in shock, bleek en ineens enorm nerveus staan we buiten.
We krijgen een tweeling.. Niks bedje teveel!

Geef een antwoord