Loading…

Sinterklaas

‘’En rijd toch niet stilletjes ons huisje voorbij..’’
Nee, de Sint zal ons huis niet vergeten. Al weken ben ik bezig met de voorbereiding van dit mooie (kinder)feest. Op onze ramen heb ik mooie huisjes geplakt met wat sinterklaas accessoires. Heel simpel en toch sfeervol. De radio speelt al weken sinterklaas liedjes en de kleine dames hebben voor het eerst pepernoten gegeten. Ze moesten even wennen maar als ze nu pepernoten zien beginnen ze al hard in de handjes te klappen! Voor alle drie heb ik een lieve pieten mutsen laten maken die gewoon heel schattig staan. Zo lief!
Ik kan niet wachten tot ze groot genoeg zijn voor een echt pieten- of sinterklaaspak!

Veel cadeautjes

Al een tijdje ben ik bezig met het bedenken van de cadeauwensen. Ik ben opgegroeid met uitgebreide sinterklaas feesten met véél cadeautjes en ik kijk daar ook met plezier op terug. De magie en plezier van al deze pakjes geef ik onze kinderen graag mee.

Dit jaar vieren wij drie keer sinterklaas. Sinterklaas aan beide kanten van de familie en gewoon thuis, als gezin. Heerlijk!
Om de stapel cadeaus nog een kleine beetje realistisch te houden geven wij alleen cadeautjes op pakjesavond zelf.

Intocht

Als voorbereiding op het sinterklaasfeest zijn we naar de intocht geweest hier in het dorp. De kleintjes hadden geen idee wat er gebeurde en waarom we daar in de kou stonden, maar ze vonden het wel leuk! Met grote ogen keken ze rond, lachen en zwaaien. Ze waren helemaal blij toen ze pepernoten kregen van de pieten. Overigens waren onze dames niet de enige die met grote ogen keken. Menig mens vond een drieling interessanter dan sinterklaas.

Alle drie hebben ze piet een handje gegeven en vonden ze het allemaal heel gezellig. Wij wisten van te voren niet hoe ze het zouden vinden en hoe ze zouden reageren op de drukte maar dit is hartstikke goed gegaan. Zo leuk!

Druk weekend

Sinterklaas met beide families vierden we in één weekend. Zowel op de zaterdag als op de zondag. Het waren twee gezellige middagen met veeeel pakjes, lekkers en nog meer pakjes.
Onze dames zijn goed verwend met speelgoed maar ook met nuttige cadeautjes zoals kleding, pyjama’s en warme slofjes.
De vele boeken, muziekinstrumenten en auto’s die ze hebben gekregen zijn goed in de smaak gevallen en op maandag had ik dan ook geen kind aan ze. Ontzettend leuk om te zien.

Pakjesavond

Op 5 december zelf, pakjesavond, vierden wij als gezin sinterklaas. Opnieuw hadden we een berg cadeaus. Bij Made With Joy heb ik een hele leuke cadeauzak laten bedrukken die we ieder jaar weer kunnen gebruiken. Dat is al een cadeautje op zich!
Inmiddels weten de dames heel goed hoe ze een cadeau moeten uitpakken en dat al dat speelgoed voor hen is. Ze openen ieder pakje heel voorzichtig en kijken vooral ook heel nieuwsgierig naar wat de ander gekregen heeft. Zou dat ook leuk speelgoed zijn?!

De meeste cadeautjes zijn voor hun samen maar voor ieder kind op zich had sinterklaas ook twee cadeautjes gekocht. Hoe ouder ze worden, hoe meer ze hun eigen smaak en interesses laten zien. Sinterklaas heeft daar goed over nagedacht

Cadeau inspiratie

Ondanks dat het op deze manier alles bij elkaar best veel en druk was, zou ik pakjesavond als gezin niet willen missen. Even écht die stralende oogjes zien. Even écht genieten. Echt even alle tijd voor elkaar.

Zijn onze meiden verwend? Absoluut! Was het gezellig? Enorm! Zou ik het zo ieder jaar willen? Graag zelfs!
Wij kijken met veel plezier terug op de sinterklaas periode en genieten van die vrolijke koppies die met veel plezier spelen met al dat mooie nieuwe speelgoed. Heerlijk!

Mocht je nog inspiratie nodig hebben voor cadeautjes dan vind je hieronder de cadeaus die wij onze hulppietjes hebben gegeven.
Voor nu zeggen wij Danku Sinterklaasje en tot volgend jaar!

Gezamenlijk:
Houten puzzel, geluidenboek brandweer, kerstboek nijntje, wasco krijtje, kwasten, duplo pony stal, duplo boerderijdieren, duplo eerste puzzel, memory, bowling set,

Jasmijn: pop en toverstaf
Fleur: houten brandweerwagen en bumba muts
Daphne: jongleerballen en houten trekker

Kijk voor meer foto’s op de facebookpagina van DrielingGeluk!

Geef een antwoord