Loading…

Moederdag

Google verteld mij dat op moederdag alle moeders in het zonnetje worden gezet en je als kind er even bij kan stil staan hoe waardevol en bijzonder je moeder is.
Hoewel er al een dikke week drie mooi ingepakte cadeautjes in de kast verstopt liggen, zijn mijn kinderen zich uiteraard nog niet bewust van deze ‘’speciale’’ dag. Voor nu zal ik dus zelf maar een extra lekker ontbijtje maken en sta ik zelf even stil bij hoe bijzonder het is om moeder te zijn.

Als moeder van een drieling gaat het namelijk allemaal net even anders en vooral heel anders dan ik ooit in gedachten had. Niet alleen was de zwangerschap medisch en risicovol, ook hebben we te maken gehad met vroeggeboorte, een (te) lange ziekenhuis periode en ineens een vol leven met véél luiers, weinig energie, teveel was en heel veel liefde.

Onze drieling wordt regelmatig gezien als een ware attractie. Dit is iets waar ik nog steeds moeite mee heb en daarom graag in een mooie (roze) bubbel zou willen schuilen. Echter vind ik dat mijn dochters zoveel meer verdienen dan een bubbel.
Op moederdag stil staan bij de liefde voor je kind(eren) en gericht kijken wat ze nodig hebben, is voor mij een van de redenen geweest om juist vandaag deze blog openbaar te maken.
Met toch wel trillende handen en stik zenuwachtig besluit ik dat de bubbel lek geprikt kan worden en ik uit mijn eigen schaduw kan komen.

Moederdag betekend vanaf vandaag voor mij dat je de trots die je voelt, vooral moet laten zien.
Attractie, of geen attractie.

3 thoughts on “Moederdag

  1. Wij zijn trots op jullie als stel maar ook als ouders van de prachtige meiden.
    Het is zeker niet altijd makkelijk, maar gelukkig zijn er altijd oplossingen. 😘

Geef een antwoord