Loading…

Eerste verjaardag!

Stiekem kijk ik al weken uit naar de eerste verjaardag van onze dochters. Pinterest bezoek ik dagelijks en heb de leukste ideeën al opgeslagen.
Voor veel ouders is deze verjaardag een echte mijlpaal en ook wij staan hier echt even bij stil. Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen. Onze meiden hebben zich ontwikkeld van een mini baby tot een heuse dreumes.

Nieuwe fase

Het was echt niet altijd makkelijk om drie baby’s in huis te hebben maar we hebben dit maar mooi geflikt!
Voor ons eigen welzijn is het belangrijk om ze in één ritme te houden maar je wil ook ieder kind op zich volgen in de behoeftes en ontwikkeling. Mentaal gezien is dat soms erg zwaar.
Nu het dreumesen zijn geworden wordt alles een beetje makkelijker maar fysiek zal het uiteraard wat zwaarder gaan worden.
Toch kijk ik uit naar deze nieuwe fase en heel stiekem zou ik de klok wel iets vooruit willen zetten. Mijn man en ik hebben beide niet zoveel met baby’s en we zijn blij dat we deze periode vol trots kunnen afsluiten.

Af en toe voelde het als overleven en maar gewoon doorgaan dus we kijken echt uit naar de dreumes en peuter tijd. Zien hoe onze dochters echt een eigen ik ontwikkelen, hun eigen weg leren ontdekken en genieten van de interactie onderling. Natuurlijk zal het een uitdaging worden om ze alle drie enigszins netjes op te voeden, zorgen dat ze elkaar niet dagelijks de hersens in slaan en als ze eenmaal kunnen lopen kiezen ze geheid ieder een ander pad. Maar ik kijk er naar uit!

Foto’s

Ik kijk dus echt uit naar hun verjaardag. Het is toch een beetje een moment om de baby tijd echt af te sluiten en te beginnen met deze nieuwe periode. Het eerste jaar met een grote glimlach afsluiten en genieten van die kleine donderstenen.

De dames hebben nog geen voorkeur voor een bepaald kleurenthema of iets van bijvoorbeeld nijntje dus voor dit jaar kan ik mij nog lekker uitleven. Ik kom de leukste dingen tegen in de kleuren roze en goud en ik vind het ook wel heel toepasselijk. Heerlijk lekker roze voor ons meiden gezin die ons goud waard is.

Voor de uitnodigingen heb ik leuke ideeën gevonden om foto’s van ze te maken in de hoop dat er dan iets bruikbaars tussen zit. We hebben op de grond foamplaten liggen met het alfabet dus de letters O, N, E, kon ik nu goed gebruiken hiervoor. We zijn op een ochtend na de fles gewoon begonnen met het maken van foto’s. Gewoon om te kijken of het wel leuk zou lijken en waar we dan op moeten letten als we daadwerkelijk de juiste foto’s gaan maken. Tot onze grote verbazing vonden de dames het allemaal reuze interessant en werkten ze perfect mee. Onze ‘oefenfoto’s’ waren zo goed gelukt dat we deze gelijk konden gebruiken! En heel eerlijk? Ik denk niet dat een officiële fotograaf ons leukere foto’s had kunnen geven. Ze staan alle drie heerlijk op de foto. Precies zoals ze zijn!

Taart

Voor het gemak kiezen we lekker praktisch voor mini cakejes met daarop een foto van de feestvarkens. Altijd leuk als je je eigen kinderen mag opeten!
Het viel bij iedereen in de smaak dus ik zet hem alvast op de lijst voor volgend jaar!
De meiden zelf kregen ook taart. Na lang twijfelen hebben we gekozen om een kwarktaart te maken.
Door hun vroeggeboorte hebben zij nog wat problemen met de combinatie kauwen, slikken en ademhalen. Het gaat steeds beter en beter, maar sommige dingen zijn echt een uitdaging. Op hun verjaardag wil je hier niet mee bezig zijn en ze gewoon iets geven wat ze goed kunnen kauwen en wat ze echt lekker vinden. Kwark dus!
Kwarktaart is lekker zacht, smaakvol én roze.

Zoals verwacht pakte daphne de taart direct op en begon er lekker van te eten. Jasmijn en Fleur bleven van de taart naar ons kijken en af en toe naar Daphne wat zij precies aan het doen was. Fleur probeerde nog héél voorzichtig met 1 vingertje de taart aan te raken maar jasmijn hield haar handjes netjes bij zich. Aangezien we dit al verwacht hadden, lagen de lepels al klaar en hebben ook deze twee nog heerlijk van de taart kunnen genieten.

Cadeautjes

Met drie kinderen tegelijk jarig is het even goed nadenken over de cadeaus. Laat ik voorop stellen dat we enorm dankbaar zijn voor alle spullen die we krijgen en hoe mensen met ons meedenken als zij nog spullen over hebben! Mijn man en ik houden beide van rust en ruimte en we hechten daarom vrij veel waarde aan een enigszins opgeruimde woonkamer. Sinds de komst van onze mini’s hebben we dit wat losgelaten maar we hoeven ook niet het gevoel te hebben dat we in de intertoys wonen.
We hebben daarom gekozen om op de cadeau/wensenlijst dingen te plaatsen waar ze nu direct mee kunnen spelen, waar ze over een aantal maanden iets aan hebben én praktische cadeautjes.
Uiteindelijk hebben ze fantastische spullen gekregen waar niet alleen de meiden blij mee zijn, maar ook papa en mama! Mocht je nog inspiratie nodig hebben, lees hieronder dan onze lijst met gekregen cadeaus!

Pop

Wij zelf hebben een (stoffen) pop gegeven. Ze hebben namelijk nog niet echt voorkeur voor bepaald speelgoed en vinden eigenlijk alles leuk. Wij hebben gekozen voor drie verschillende poppen maar wel van het zelfde merk (HABA). Voor ieder een eigen pop waarvan wij denken dat de uitstraling van de pop past bij het kind. Hoewel ze nog niet kunnen praten waren ze bij het uitpakken wel onder de indruk dus ik denk dat het een geslaagd cadeau is. Overigens spelen ze er thuis niet gauw mee, maar nemen we de poppen mee in de auto en dan hebben ze de grootst lol met hun pop. Echt geslaagd dus!

De dag zelf verliep hartstikke gezellig en soepel. Door het warme weer konden we heerlijk buiten zitten en hing de tuin vol met roze slingers en goud kleurige ballonnen.

Slingers

Ik vind het zo bijzonder om te zien hoe ze gegroeid zijn in alle opzichten dat ik hier iets speciaals mee wilde doen. Ik kwam een overzicht slinger tegen. Dit is een slinger waar je foto’s aan hangt van de geboorte tot aan de verjaardag. Van iedere maand een foto.
Voor ieder kind heb ik maand kaartjes gemaakt en daar de bijbehorende foto aangehangen. Zo hingen er drie mooie foto slingers met een foto van vlak na de geboorte tot aan hun verjaardag foto. Een prachtig en speciaal overzicht van en voor ieder kind waarop elke foto een mooie stap vooruit laat zien. Slingers om trots op te zijn!

Onze dames hebben het erg naar hun zin gehad en hebben genoten van alle aandacht en het uitpakken van de cadeautjes. Steeds als er een pakje kwam, gingen die handjes al in de lucht. Zo leuk om te zien! Wij hebben er bewust voor gekozen om alle visite in één keer te laten komen terwijl de meiden nog sliepen. Zo kwamen ze uitgerust op het feest binnen en kregen ze heel even heel veel prikkels maar verliep daarna alles heel rustig en konden ze lekker hun eigen ritme volgen. Ze hebben het volgehouden tot dat ze avonds op bed gingen en bleven tot dat moment lachen, spelen en genieten dus het was een goede keuze om het zo te doen.

Oh en hun feest outfit? Bij Made With Joy heb ik super leuke roze shirtjes laten bedrukken met een grote 1 erop en een gouden kroontje. Voor ieder een kort spijkerbroekje eronder.. Lekker stoer! Het zijn nu tenslotte geen baby’s meer!

Met de glinsteringen in hun ogen, de liefde die ze uitstraalden en alle aanwezige vrienden en familie hebben wij een top dag gehad!

Kijk voor meer foto’s van hun verjaardag op de Facebookpagina 

Gekregen cadeaus:

Poppen
Loopwagentje
Stoeltjes
Wipwap
Stapel bekers
Boeken eerste woordjes
Pluk van de Petteflet boek
Ballenbak ballen
Zandbak spullen
Water/zand molen
Bad speelgoed
Blokken
Voorleesboek
Boerderij boek met geluiden
Boerderij speelhuis met diertjes
Puzzels
Nijntje verstoppertje
Hamertje tik
Knikker baan
Activiteiten vogel
Vormenstoof
Auto baan

Geef een antwoord