Loading…

Dé naam! of Namen eigenlijk.

Al vroeg in de zwangerschap was ik bezig met baby namen. Nu we weten dat we drie meisjes krijgen wordt het ons wat makkelijker gemaakt. Ik heb namelijk een waslijst met meiden namen, maar de jongenslijst blijft angstvallig leeg.

In combinatie met onze achternaam vind ik alle namen eindigend op een A niet geschikt. Heel jammer want juist dát zijn de namen die ik leuk vind! Hanna, Vera, Nina, Eva, Kira, Emma, Tessa, Sara en Julia kan ik dus zo wegstrepen. Hoewel, stiekem laat ik Nina en Tessa nog even staan.

We hadden al besloten om niet te gaan vernoemen en een tweede naam voor de leuk past ook niet bij ons. We hoeven dus maar drie namen te vinden. Niet heel moeilijk zou je denken aangezien we de drie leukste kunnen houden. Veel mensen hebben moeite met kiezen tussen die laatste twee of drie namen maar wij hebben de luxe dat dat niet hoeft. Even een klein voordeeltje van een drieling tussendoor.

Voor ieder kind dus één naam. Hoe moeilijk kan het zijn. Als ik mijn lijst aan eisen nog eens bekijk ben ik best trots dat we überhaupt namen gevonden hebben.
Voorop staat dat we geen Kwik, Kwek, Kwak variant willen en ieder krijgen ze een eigen voorletter. We zoeken ook een normale Nederlandse naam die iedereen kan schrijven en uitspreken. Daarnaast moet het natuurlijk leuk bij elkaar passen, zoek ik eigenlijk namen met ieder een andere eindklank en ieder een ander aantal letters. Verder is het niet heel ingewikkeld.

Jasmijn heb ik altijd een leuke naam gevonden en tot mijn verbazing was ook mijn man direct enthousiast. De eerste naam staat vast!
Naast deze leuke naam hebben we nog heel wat namen toch afgekeurd. Zo zijn Kim, Lilian, Esmée, Feline, Sanne en Lotte een paar keer voorbijgekomen. Er is nog een vrolijke naam die we beide heel leuk vinden maar dat is precies de naam van die leuke maar oh zo koppige ezel waar wij twee jaar geleden een wandeling mee hebben gemaakt. Wie noemt z’n kind nou naar een ezel?! En toch zetten we Fleur op het lijstje!

Als snel merk ik op dat we twee bloemen namen hebben gekozen en ik ga via Google op zoek naar andere bloemen namen. Ineens heb ik een thema voor de namen! Al gauw kom ik namen tegen als Lily, Roos, Iris en Madelief. Toch net niet wat ik zoek. Nog wat rondneuzen op internet en daar staat ineens onze derde naam; Daphne. We hebben deze naam al eens genoemd maar wisten niet dat ook dit een bloemen naam is. Jasmijn, Fleur en Daphne. Alles klopt.
Als ik vlak daarna ook nog eens een prachtige zussen quote tegen kom ben ik helemaal gelukkig.

 

2 thoughts on “Dé naam! of Namen eigenlijk.

  1. Wat een gedoe he al die namen! Ik vind ze superleuk en nu ik ook nog eens lees dat ze gebaseerd zijn op bloemen is het helemal speciaal ❤️ jongensnamen vonden wij ook lastig, maar moesten er toch eentje hebben, haha. Nu heel blij mee.

  2. Wat heb je dit toch mooi geschreven.
    Maar dit had ik ook wel van jou verwacht alles goed uitzoeken en alleen als alles klopt dan pas met het uitvoeren ervan beginnen
    Ben zo trots op jullie allebei en natuurlijk op de lieve 3 meisjes onze mooie kleindochters
    Wij hebben uiteraard niet alles letterlijk meegemaakt maar ik ben heel blij dat ik het in deze blog kan lezen wat jullie allemaal mee hebben gemaakt
    Super trotse oma en opa natuurlijk😍

Geef een antwoord