Loading…

Trakteren

Sinds een paar maanden gaan onze meiden één dag in de week naar de kinderopvang. Ze hebben het daar enorm naar hun zin en we halen ze dan ook altijd helemaal vrolijk op.
Op één van die dagen dat wij hun ophaalden kregen we een traktatie mee naar huis. Rozijntjes met een leuk kaartje eraan omdat een meisje 1 jaar was geworden. Hartstikke leuk!

Hiermee was voor mij duidelijk dat ook onze dochters zouden gaan trakteren! Onze dochters zitten op een echte babygroep (0 – 1 jaar) en op die leeftijd weten ze uiteraard nog niet wat trakteren inhoud. Toch vind ik het wel erg leuk om op deze manier ook op de opvang even stil te staan bij hun verjaardag. Bovendien verheug ik mij juist op dit soort creatieve dingetjes dus deze kans laat ik niet lopen!

Creatief

Op de opvang zelf zijn ze overigens ook creatief. Hoewel het dus nog baby’s zijn worden er regelmatig mooie knutselwerkjes gemaakt. Zo hebben we al een paaskuiken voorbij zien komen en kwamen ze met Koningsdag thuis met zelf geverfde kroontjes. Hoe leuk is dat?!

Met al deze creativiteit ging ik er stiekem een beetje vanuit dat ze op de opvang ook rond een verjaardag iets leuks doen. We hadden al eens slingers en een opblaasbare 1 zien hingen.

Even navragen of er nog bepaalde regels zijn rondom trakteren leerde mij dat ik vrije keuze had en ik ben dan ook gelijk op pinterest gaan zoeken. Van de ene traktatie werd ik nog enthousiaster dan de andere maar ik had al het advies gekregen om het simpel te houden; het zijn tenslotte nog maar baby’s.
Daarin hebben ze natuurlijk groot gelijk en mede daarom hebben wij besloten om dit jaar 1 traktatie te maken. Komende jaren zullen de meiden ongetwijfeld ieder hun eigen traktatie willen kiezen en geven, maar voor dit jaar houden we het simpel. Overigens staat mijn pinterest nu voor de komende 10 jaar vol met de meest leuke ideeën dus dit moet vast goed komen!

Badeendjes

Bij een feestje of bij een traktatie vind ik het belangrijk dat dat wat je uitdeelt ook gebruikt of gegeten kan worden door de jarige zelf. Dat is tenslotte de persoon om wie alles draait die dag!
Veel traktaties bestaan uit eten. Als je baby traktaties zoekt kom je al gauw uit op rozijnen, danoontjes, rijstwafel, maisfingers en soepstengels. Omdat onze kanjers nog lang niet alles goed en met smaak kunnen eten was het direct voor ons duidelijk dat het een voorwerp/cadeautje moest zijn en dus niks qua eten.

Al gauw kom ik een traktatie tegen met badeendjes op een rijstwafel met blauw papier. Alsof het eendje zwemt.
Even de rijstwafel wegdenken en onze traktatie is geboren; badeendjes!
Het is een geschikt cadeautje voor de allerkleinsten en bovendien zijn onze meiden altijd helemaal blij als ze een badeend zien. Win-win!

Bij de hema heb ik te schattige badeendjes gekocht en deze in een organza zakje gedaan. Lintje erom, kaartje eraan. Perfect!
Op het kaartje hadden wij de tekst; een eendje voor jou en een eentje voor ons. Dat is toch te lief?

Echt een feestje

Op de dag van trakteren hingen er inderdaad slingers en de bekende opblaas 1. Hartstikke gezellig!
Later op de dag ontvangen wij foto’s waar je gewoon zo vrolijk van wordt. Voor ieder kind is een echte feestmuts gemaakt en werd er voor ze gezongen.

Waar de één dit nog een beetje spannend vond, vond de ander het allemaal even leuk. Ook kregen ze ieder een lief kaartje en een cadeautje. (leesboekje, zandbak ijshoorns, zwembad visjes)

Wij vonden de slingers en gewoon het idee dat er even wordt stil gestaan bij een verjaardag al erg leuk, maar dit was gewoon echt een feestje!

Die middag konden wij drie blije dames ophalen. Met cadeautjes, kaartjes en echte feestmutsen in de tas konden we weer naar huis. Het is zo leuk om je kind zo blij te zien. Ze straalden de trots gewoon uit.

Waar wij vooral ook heel enthousiast over zijn is dat ze voor ieder kind een andere muts hadden gemaakt, net een ander kaartje en kregen ze ieder een ander soort cadeautje. Mooi om te zien hoe onze drie niet standaard als één gezien worden.

De feestvarkens zelf hebben trouwens geen besef van wat er allemaal gebeurd is vandaag, maar door alle aandacht zeggen die blije koppies ons genoeg; ze hebben genoten!

Geef een antwoord