Loading…

Duitse fotoshoot

In het ziekenhuis worden wij door verpleegkundige Marije aangesproken met de vraag of onze meisjes misschien mee kunnen doen aan een fotoshoot.

Ze legt ons uit dat haar man werkzaam is als gynaecoloog in een Duits ziekenhuis en bezig is met het oprichten van een bedrijf voor het gebruik van moedermelk. Deze moedermelk wordt gebruikt als donormelk voor prematuren van wie de moeder geen of te weinig melk heeft.

Moedermelk is voor prematuren belangrijk omdat de darmen vaak nog niet rijp zijn en deze melk licht verteerbaar is. Niet iedere moeder kan (voldoende) melk geven en dan is het fijn als er donormelk beschikbaar is. Melk die in sommige situaties het leven van een kind kan redden.

Ook wij hebben ervaren hoe belangrijk deze melk bleek te zijn voor Fleur. Hoewel ik bewust had gekozen voor kunstvoeding, ben ik blij dat ik alsnog fulltime ben gaan kolven zodat Fleur haar darmen de melk uiteindelijk goed konden verdragen. Wanneer dit niet was gelukt, hadden ook wij gebruikt gemaakt van donormelk. Mede door de moedermelk is Fleur een operatie bespaard gebleven.

Ammeva

Het bedrijf in Duitsland wat zich hier mee bezig houdt heet Ammeva en is nog in volle ontwikkeling. Voor de website en de folders wilden zij graag premature baby’s op de foto die moedermelk krijgen. In hun eigen ziekenhuis was op dat moment geen baby die op de foto gezet kon worden en zo kwamen ze bij ons uit. Wij hebben drie premature baby’s die moedermelk kregen. Als dank hiervoor zouden wij dan ook alle foto’s krijgen en het is natuurlijk hartstikke leuk om aan zoiets belangrijks mee te werken.

Zo gezegd, zo gedaan en een week later kwamen er twee aardige Duitse fotografen onze kant op. Ze hadden allerlei spullen mee, lieve mandjes en kleedjes, knuffeltjes en de ziekenhuiskamer werd omgetoverd tot een ware fotostudio. Mijn man en ik kunnen prima in het Duits een Schnitzel en een glas drinken bestellen, appeltaart met slagroom of een ijscoupe gaat ook nog prima maar voor de rest is het Der-Die-Das verhaal aardig gezakt. Gelukkig was Marije (de verpleegkundige) zelf ook aanwezig en heeft zij alles vertaald. Hartstikke fijn

Zonder sonde!

Er werden foto’s gemaakt die voor de website en de folders worden gebruikt maar ook foto’s voor onszelf. Hier zijn wij enorm blij mee!
Hoewel ze alle drie nog aan de monitor lagen, konden we alle snoertjes mooi wegwerken onder de kleding en waren ze stabiel genoeg om deze even niet aan te sluiten op de monitor zelf. Alsof het zo moest zijn kunnen ze nu ook voldoende zelfstandig uit een flesje drinken. De eerste foto’s zonder sonde!

We zijn heel blij met de foto’s die ons een prachtige herinnering geven en we vonden het ook erg leuk dat er aan ons gedacht werd. Fantastisch om te zien hoe onze meiden in de folder staan (die met trots in hun babyboek geplakt zijn!) en met een grote glimlach openen wij de website van Ammeva en zien daar dan onze drie geweldige dochters.

En de meiden zelf? Die hebben heerlijk geslapen!

Betekenis Ammeva; Amme- babyvoedster / Eva- eerste vrouw

Voor meer foto’s van de shoot kan je een kijkje nemen op de facebookpagina van DrielingGeluk.

Klik hier voor de website van Ammeva:
https://ammeva.de/de/

One thought on “Duitse fotoshoot

Geef een antwoord